تاریخ : چهارشنبه , ۱۳۹۴/۰۵/۲۸ ۰۹:۴۸
HPL کـــه مخفف (High Pressure Laminate ) است، نـام صفحاتی می باشد که از ترکيب لايه های سلولزی و رزينهای فنوليک به وجود می آيد. اين ترکيب پس از قرار گرفتن در دمای بالای c°۱۰۸ و فشار bar۸۰ تبديل به صفحاتی محکم با مشخصات فنی ويژه می گردد که در ادامه مورد اشاره قرار خواهند گرفت. سطوح نهايی اين صفحات توسط لايه هايی رنگين و پوشش ضد خش پوشانده می شود. صفحات HPL کاربرد های وسيعی در زمينه های گوناگون دارند. اين صفحات از ضخامت ۳mm تا ۲۶mm توليد می گردند و HPL مورد استفاده در سيستم کابينت و کابينهای بهداشتی دارای ضخامـــت ۱۲mm مي باشد.
ویژگی های صفحات HPL:
- مقاومت در برابر آب: صفحات HPL در تماس مستقيم با آب و رطوبت کاملا مقاوم بوده از اينرو جنس ايده آل براي محيط های نمناک است.
- سهولت شست و شو: به سبب عدم جذب آب لک نمی شود و در صورت شست و شو براحتی تميز می گردد. و مواد تميز کننده معمولی بر آن بی تاثير است.
- استحکام: ترکيب مقاومت خمشی و قابليت ارتجاعی در ساخت صفحات HPL مايه مقاومت مطلوب آن در مقابل ضربه و ... گرديده است.
- بهداشتی بودن : پايه فنوليک و درجه حرارت بالا و فشار زياد در ساخت صفحات HPL سبب مقاومت آن در مقابل اغلب مواد شيميايی و آتش گرديده و محيط نامناسبی برای رشد باکتری ها محسوب می شوند.
- خراش ناپذيری: لايه نهايی سخت روی صفحات HPL مقاومت خوبی در مقابل خراشيدگی از خود نشان می دهد.
صفحات HPL بنابر آنچه که پیشتر گفته شد، متریالی تماماً مصنوعی بوده و هیچگونه قطعات، خرده و یا براده چوب در تولید آن به کار نرفته است. از این رو اولاً محیط زیست و به خصوص جنگلها کمترین نقصان را در این میان دچار شده و ثانیاً این صفحات بیشترین مقاومت در برابر عوامل طبیعی مانند رطوبت، حشرات و سایر موجودات میکروسکوپی، گرد و غبار و آلودگیهای محیطی را از خود نشان می دهد.
مسئله اخیر بزرگترین تفاوت و در عین حال مزیت این متریال نسبت به ورقهای مشابه نظیر MDF، HDF، ملامینه و ... است که کاربرد HPL را در تولید
مبلمان و
درب و پارتیشن فضاهای بهداشتی که بیشترین ارتباط با آب، مواد شیمیایی و شوینده، حشرات موذی و سایر آلودگیها را دارند را مفید و بلکه ناگزیر کرده است.
در سالهای اخیر محصولاتی به مانند HPL مصنوعی، تحت عناوین ورق PVC، فومیزه، پلی استایرن و ... وارد بازار گشته که و محصولاتی متنوع در زمینه تجهیزات فضاهای بهداشتی را قابل تولید و شامل گردیده اند.
تفاوت HPL با ورق PVC
تفاوت عمده صفحات HPL با این صفحات، وزن مخصوص (حدود 5/2 برابر) و به تبع آن فشردگی بالای HPL بوده که مقاومت مکانیکی، مقاومت در برابر خراش و کیفیت و دوام سوراخکاری را در این دو متریال غیر قابل مقایسه کرده است. از همین رو عمر مفید محصولات تولیدی از صفحات HPL ( به خصوص در محصولات با ابعاد بزرگتر مانند درها و پارتیشن های سرویس، دوش، رختکن و ...) به مراتب طولانی تر بوده و هزینه ( سرمایه گذاری) اولیه بیشتر را کاملاً قابل توجیه می نماید.