تاریخ : جمعه , ۱۳۹۷/۰۶/۱۶ ۱۵:۴۷
در این مقاله با ویژگیها و مشخصات درب ملامینه اچ پی ال و ساختار آن آشنا می شوید. همچنین توضیح می دهیم که این نوع درب برای چه فضاهایی مناسب است. درب های منازل مسکونی و آپارتمان ها به دو روش تمام چوب و روکشی ساخته می شوند. درب های ملامینه اچ پی ال از نوع درب های روکشی هستند.
درب های تمام چوب
کل درب از چوب ساخته شده و هیچ فضای خالی میان درب وجود ندارد و یا به عبارت دیگر درب توپر است.
درب های روکشی
برای ساخت درب های روکشی مراحل زیر انجام می شود:
- ابتدا مطابق با ابعاد درب، یک کلاف چوبی مستطیل شکل مانند قاب عکس ساخته می شود.
- سپس ورق های پیش ساخته ای مانند ورق های اچ پی ال، ورق های HDF و یا سایر ورق ها با توجه به سفارش مشتری بر روی پشت کلاف چوبی پرس خواهد شد.
- فضای خالی میان درب را با شبکه بندی چوبی یا مقوایی که شباهت زیادی به لانه زنبور دارند – آن را هانی کامب می نامند- پر میکنند. از پر کننده های دیگری مانند پشم سنگ یا یونولیت نیز می توان استفاده کرد. این نوع از پرکننده ها عایق بهتری برای صدا و حرارت می باشند.
نکته: استفاده از شبکه بندی به بالابردن مقاومت درب در برابر ضربه و شکستن کمک میکند.
درب ملامینه اچ پی ال
در این قسمت سوال این است که آیا ورق های اچ پی ال که در صنعت درب استفاده می شوند همان ورق های اچ پی ال ی هستند که در "
درباره HPL" راجع به آن صحبت کردیم؟
ورق های اچ پی ال که در صنعت درب استفاده می شوند در واقع ورق های اچ دی اف (HDF) هستند که بر روی آن یک ورق نازک از کاغذ کرافت پرس شده است. به همین دلیل بهترین نام برای این نوع از درب ها، درب ملامینه یا به طور دقیق تر، درب
HDF می باشد.
تنها سطح روی درب ملامینه، خواص اچ پی ال را داراست. به دلیل خاصیت عایق رطوبتی بسیار بالای اچ پی ال، و سایر خواصی که درباره روکش اچ پی ال نام برده شدند، رویه درب ملامینه به هیچ عنوان برا ثر رطوبت آسیب نمی بیند. در صورتی که از جنس مرغوب آن استفاده کنید، رنگ آن سالها بدون تغییر خواهند ماند.
در صورت استفاده از ورقهای اچ پی ال نامرغوب چه مشکلاتی می تواند در تولید درب های HPL به وجود آید؟
- ترک خوردگی روکش ملامینه (HPL) هنگام پرس کاری به خصوص در گوشه قاب
- خم شدگی HDF ملامینه از بالا به پایین و یا از راست به چپ و بالعکس
- کم رنگ شدن رویه درب اچ پی ال به مرور زمان
- کج شدن درب ساخته شده و جدا شدن ورق از بازو
کاربردهای درب ملامینه
به دلیل عایق رطوبتی، کاربرد اصلی درب های ملامینه در محیط های مرطوب مانند
حمام و
سرویس های بهداشتی است. البته در این مورد مواردی هست که باید رعایت شوند.
مشکل: با توجه به اینکه دور تا دور درب های ملامینه، چوب است و روی آن هیچ روکشی نیست چنانچه در معرض آب قرار بگیرد، چوب آب را به خود جذب می کند. همین موضوع باعث ورم کردن درب خواهد شد.
راه حل: باید دور تا دور درب خصوصا زیر درب به خوبی با رنگ پوشش داده شود. البته با توجه به اینکه زیر درب در معرض دید نمی باشد می توانیم از فروشنده بخواهیم این قسمت را با رزین
ABS که در ساخت درب های ضد آب استفاده می شود، پوشش دهد.
نکته قابل توجه این است که ورق های ملامینه و
ABS از نظر زیبایی هم خوانی ندارند و از نظر ظرافت کار، ترکیب زیبایی به وجود نمی آورند. چنانچه ضد آب بودن درب اولویت شماست، بهتر است درب های ضدآب
ABS را خریداری کنید. البته از نظر زیبایی مزیتی نسبت به همان مدل ترکیبی قبل ندارد.
به این دلیل که ملامینه بر روی ورق اچ دی اف با ضخامت ۵ میلی متر و فشردگی ۹۲۰ قرار می گیرد، این ورق در برابر ضربه مقاومت بالایی دارد بنابراین برای درب های ورودی واحدهای آپارتمانی مناسب هستند.